5 gode råd når du køber vinterjakke til dit barn

Lige nu er det sommer – Eller, det påstår kalenderen ihvertfald, og det er svært (og også lidt træls) at forestille sig de tykke vinterjakker i brug igen. Men om nogle måneder truer den danske kolde og våde vinter og de lune jakker skal frem.

Der er rigtig meget at spare, hvis du køber vinterjakken til ungerne nu. En ny sæson med nye styles er på vej, og sidste vinters jakker er derfor sat ned de fleste steder, ofte med op til 50%. Så kan du leve med sidste sæsons farver (det kan jeg 😉 ) så er det nu du skal slå til.

I vores tilbudskategori finder du et kæmpe udvalg af jakker på tilbud – du skal bare vælge dit yndlingsmærke og str. så bliver det ikke meget nemmere 🙂

Men hvad er vigtigt når du køber en vinterjakke til dit barn? Vi har samlet 5 gode råd:

1. Komfort

Dit barn kommer til at tilbringe mange timer i vinterjakken – den danske vinter byder på hele vejrpaletten af sne, sjap, regn slud, blæst, sol og mere regn.

Vælg en jakke dit barn kan lide at have på, en varm jakke med en god åndbarhed (jo højere åndbarhedstal jo bedre, taller står i gram/pr m2 stof), god komfort, og god bevægelsesfrihed.

Vælg ikke en jakke der er aaalt for stor, eller lige til den lille side:)

2. Sikkerhed 

Aftagelige hætter på jakken og ingen bindebånd i halsen, så er der ingen risiko for at hænge fast nogle steder. Det giver en tryghed for både forældre og pædagoger.

Jeg vælger desuden altid elefanthuer med velcro/trykknapplukning til børnehavebrug. Reflekser på jakken er også et kæmpe hit, i de mange mørke efterårs- og vintertimer.

3. Vandsøjletryk

Som med flyverdragter, er det også vigtigt at vinterjakken kan holde til det våde, og ofte sjappede, danske vintervejr. Vær derfor opmærksom på jakkens vandsøljetryk.

Et vandsøjletryk på 10.000mm er rigtig rigtig godt, men mindre kan sagtens gøre det. Hold også øje med om sømmene er tapede, så der ikke kan trænge vand ind.

4. Lethed for dit barn 

Kan dit barn selv tage jakken af og på?

I institutionen er der maaange børn der skal have jakker på og det er en stor sejr for barnet (og en kæmpe hjælp for pædagogen), hvis barnet selv mestrer at tage jakken på.

Selvfølgelig er lynlåse drilske og svære indtil en vis alder, men nogle jakkemodeller er bare nemmere for det enkelte barn end andre.

Vælg gerne en jakke hvor foret er glat, og bliver siddende inde i ærmet, når det tages af 🙂

5. Vær opmærksom, når du shopper vinterjakke til dit barn

Der findes et hav af lækre vinterjakker. Men det er vigtigt at skelne, om jakken er til praktisk eller “fin” brug.

Mange jakker der sælges som vinterjakker er super fine “pyntejakker” (misforstå mig ikke, jeg eeelsker pyntejakker, de er bare ikke så smarte i børnehaven 😉 ), med et lavt vandsøljetryk, der ikke holder sådan for alvor på legepladsen – men bestemt holder til mormors fødselsdag, eller moster Ingas Guldbryllup.

Så gør op med dig selv hvad du søger – for der findes super mange lækre, af begge typer jakker.

– Hos kids-world.dk finder du et stort udvalg af vinterjakker nedsat med hele 50 % (her ses også allerede enkelte nyheder). Husk du også får fri fragt hos Kids-world 🙂

/Minigo
Indlægget indeholder affiliatelinks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Relaterede blogindlæg

Blog Kategorier