5 Gode råd om uv-badetøj til børnene

”Sol er sundt” – Det stod der på min kærestes fodboldtrøje engang – og det er jo rigtigt. Sol ER sundt, vi har godt af D-vitamin, der styrker vores knogler og muskler.

Men men men, vi ved jo også alle sammen godt, at det ikke kun er lutter lagkage og Dvitaminlykke, når solen endelig kaster sine stråler over Danmark.

Vi skal passe på de usynlige og skadelige UV stråler, der kan skade huden og øge vores risiko for hud- og modermærkekræft markant.

… Men vi vil jo gerne.. Vi elsker at boltre os i solen, sommeren og sandet. Ungerne elsker det – Sand i bleen er åbenbart et kæmpe hit, det er i hvert fald sommerens yndlingsbeskæftigelse her.

Det er sådan, at jo tidligere man bliver udsat for meget UVstråling og solskoldning, jo større er risikoen for at udvikle hudkræft, og det er da et argument der batter – Vi skal passe godt på vores børns hud – og en rigtig god måde at gøre det på, er ved at give dem uv-badetøj på.

UV badetøj er lavet af specielt solbeskyttende materiale, der afviser de skadelige UV stråler, og det beskytter derfor meget bedre end almindeligt tøj (som man rent faktisk godt kan blive solbrændt igennem).

Nedenfor samler jeg 5 gode råd om uv-badetøj til ungerne.
a8e0aff1-7bb3-4554-8228-d1a61b02bcab

1. UV badetøj har en rimelig lang levetid, som du kan forlænge, hvis du passer godt på tøjet – Skyl det grundigt efter brug, og lad ikke tøjet ligge i direkte sol (når det ikke er på børnene naturligvis 😉 ).

2. Det er naturligt, at UV beskyttelsen falder, jo længere tøjet er brugt, du kan undersøge graden af UV beskyttelse, ved at strække tøjet og se hvor meget lys der kommer igennem.

3. Køb gerne lidt stort i starten af sæsonen. UV beskyttende badetøj må ikke sidde for stramt, da beskyttelsen sidder i vævningen.

4. Det er min erfaring, at UV dragter er fantastiske til ble børn. Meeeen knap så fantastiske til de lidt større, der har smidt bleen, øver toiletkonceptet – og indimellem har lidt travlt. I de situationer, hvor det virkelig er presserende, er todelt UV tøj meget praktisk 😉

5. Det mest optimale er en UV faktor på 50, hvilket det meste UV-badetøj på det danske marked har.
Du bør selvfølgelig give dit barn solcreme på de steder, tøjet ikke dækker.

Vi vil passe på vores små i solen, det er det allervigtigste – og så det er bare en bonus at der findes et kæmpe udvalg at vælge imellem.

Hos Faktorfobi.dk finder du en kæmpe og lækkert udvalg af uvbadetøj – med fri fragt.

Kids-world har også et stort og alsidigt udvalg, også med fri fragt.

..Og husk at du altid kan finde en masse badetøj på tilbud i vores tilbudskategori, der lige nu bugner af UV-badetøj til lækre priser.

God badetur 🙂

/Minigo
Indlægget indeholder affiliatelinks 

Ét svar til “5 Gode råd om uv-badetøj til børnene”

  1. Anne siger:

    Tak fordi du nævner Faktorfobi 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Relaterede blogindlæg

Blog Kategorier