Flyverdragt til børn: 6 ting bør du være opmærksom på inden køb (Opdateret 2018)

Opdateret 15. august 2018

Flyverdragten er en af de mest populære typer af vintertøj til børn. Det er der flere grunde til, og den primære grund er nok de meget praktiske funktioner: Flyverdragten er utrolig varm og skiller ikke på midten. Derudover er det nemmere for barnet at holde styr på ét stykke tøj, frem for både bukser og jakke.

Historisk er flyverdragten slet ikke tænkt til børn – faktisk er den oprindelig tænkt som et utrolig praktisk stykke beklædning til piloter i et trængt cockpit. Dragtens praktiske funktioner blev som bekendt hurtigt adopteret til børnebeklædning.

I dette indlæg samler vi nogle gode råd, som er værd at give et kig inden du køber flyverdragten til ungerne.

1. Spar altid meget på flyverdragter

Prisen på en flyverdragt kan ofte være høj, derfor er muligheden for store besparelser også mulig, hvis du kigger dig lidt omkring.

De fleste webshops sætter i løbende overtøj ned i pris. Hvert år, kommer de store brands med nye modeller, hvilket gør, at sidste års modeller skal væk fra lageret for at gøre plads. Derfor bliver sidste års modeller ofte sat ned i pris i løbet af året.

Besparelserne kan ofte være helt på til 60%. Hvis du køber flyverdragten i løbet af eksempelvis foråret, kan det være svært at satse på den rigtige størrelse, men satser man forkert, er det ofte nemt at afsætte dragten til en god pris i forskellige køb/salg grupper.

Husk at du i vores samling af flyverdragt tilbud, finder udsalg fra et hav af forskellige mærker og shops, og lige præcis i den størrelse du har brug for.

2. Flyverdragten skal være nem at tage af og på

Vær opmærksom på hvordan dragten er at tage af og på. For børnehavebørn, og pædagogerne, er det en stor hjælp, at de skal selv kan håndtere genstridige lynlåse og knapper i garderoben. De fleste børn synes det er en succes, når de kan selv (om de så vil selv, er en anden sag 🙂 ).

Vælg en dragt med glat for, det gør den nemmere at tage af og på – Foret skal blive siddende inde dragten, når den tages af.

3. Sikkerhed – aftagelige hætter

For mig giver det en tryghed at mine børns flyverdragter har aftagelige hætter. Så er jeg helt sikker på de ikke hænger fast, når de leger vildt på børnehavens legeplads. Af samme grund vælger jeg altid elefanthuer med velcro/trykknapplukning til børnehavebrug.

Er der reflekser på dragten? Hvis ikke det er tilfældet, kan det være en god ide at sy på.

4. Vandsøjletryk

Flyverdragter med vandsøljetryk på 10000, anses af mange som de bedste. Selve tallet; 10000 svarer til, at tøjet skal kunne modstå samme tryk, som hvis man står på bunden af et ti meter dybt bassin.

Det er min personlig erfaring at flyverdragter med lavere tryk, sagtens kan holde barnet varmt og tørt. Det er vigtigt at kigge omkring fx. sømmene, der skal være helt tætte – ellers har vandsøjletrykket ingen betydning.

Ifølge Teknologisk institut, er vandsøljetryk på op til 10000mm, ikke afgørende i hverdagen, tværtimod kan et lavere tryk, sagtens være nok.

5. Pasformen er vigtig

Flyverdragten må ikke være for stor eller for lille, den må ikke være besværlig at lege i. Har du et smalt barn, er det min erfaring, at en dragt med elastik i taljen forbedrer pasformen.

Et godt gammelt råd er, at der skal være en håndfuld stof under skridtet, når barnet står op – så skulle dragten gerne kunne holde hele sæsonen, uden at være alt for stor.

6. Er dragten børnehaveklar?

Husk at skriv navn i dragten – og sørg for at den kan tåle at komme i tørreskab.

Det kan desuden være en fordel, at vælge en dragt der kan tåle tørretumbling, så den hurtigt kan blive klar til leg igen næste dag.

Vi håber ovenstående forslag gør din søgen efter den helt perfekte flyverdragt meget nemmere 🙂

God fornøjelse.

/Minigo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Relaterede blogindlæg

Blog Kategorier