7 gode råd til flyveturen med små børn

Drømmer du om sydlige himmelstrøg, lunt vand og sand mellem tæerne?

.. Men bare tanken om flyveturen, er nok til at koldsveden pibler frem og hyperventilationen sætter ind hos mange forældre. Man ser det for sig; kaos i lufthaven, børn der kravler på væggene – eller endnu værre.. *gys* .. skriger i flyet.

Men træk vejret dybt – Det kan sagtens lade sig gøre. Det er fantastisk og skønt at rejse på ferie med sine små børn.

BOa vista

1. Pak mange små snacks

Små æsker med rosiner, små Haribo poser – Små mirakler ting, der tager lidt tid at spise. Man må gerne bringe madvarer til små børn gennem security. Faktisk er der i rigtig mange lufthavne familie security – Hvilket betyder mindre kø-tid og ofte stor tolerance fra personalet i lufthavnen.

2. Pak lidt nyt og spændende legetøj

Lidt små figurer, en bog eller en ny pakke tusser kan gøre underværker på en lang tur.

3. Ipad med headset

Måske er det ikke verdens mest pædagogiske gadget, men hvis der bliver børnekrise på flyet, er både du og de andre passagerer, garanteret fuldstændig ligeglade med pædagogisk korrekthed – Så er ipad’en guld.

Husk at downloade app og film (fx. via viaplay), der ikke behøver wifi. Rasmus Klump, Ramasjang, og Cirkeline er alle apps der hitter her.

4. Tæpper

Der er aldrig tæpper nok med i flyet – og på en lang flyvetur er det egentlig meget rart, at kunne putte sit barn i ens eget bløde tæppe. De kan købes i Ikea til 15kr,de fylder ikke voldsomt i håndbagagen og så er de guld værd på hotellet, hvor ungerne kan have tendens til at falde i søvn de underligste steder. Det kan også være en fordel at medbringe en lille pude, så barnet kan hvile hovedet på de hårde armlæn.

5. Panodil

Er dit barn en af dem, der får ondt i ørene under flyturen, så hav en Panodil junior med i håndbagagen (Husk at købe en størrelse, der gerne må komme gennem security, under 100ml).

Det kan gøre voldsomt ondt, hvis barnet ikke trykudligne, når i lander og letter, så det kan være rart at kunne hjælpe med lidt smertestillende.

6. Vis hensyn

Vores børn er skønne – men det er ikke rart at blive sparket i stoleryggen hele vejen over Atlanterhavet. Det er heller ikke fedt at lytte til “Den lille undulat” på repeat hele turen til Mallorca. Og det er slet ikke spor dejligt at høre Dora the Explorer med max lyd hele vejen til Thailand.

Tænk over hvordan ungerne opfører sig, vis hensyn – så vil i sansynligvis blive mødt med samme hensyn. For der skal være plads til alle – Også børn.

7. Tag det roligt

Det værste der kan ske, er at din barn skriger. Og hvad så ? Selvfølgelig er det ikke sjovt, det er aldrig sjovt når ens barn græder. Men du kan ikke gøre andet end dit bedste – og det har langt de fleste medpassagerer også forståelse for.

..

Er dit barn under to år gammelt, betragtes det af de fleste flyselskaber som et spædbarn, og skal derfor sidde på skødet af en forælder under hele turen. Det kan være en fordel at betale sig fra sæder med ekstra benplads – vær dog opmærksom på, at pladser ved. nødudgange ikke er beregnet til børn.
På de længere flyture (ofte til USA og Asien) er det oftest muligt at bestille et bassinet – en “lift” din baby kan sove i under turen. Bestil i god tid, der er begrænset antal på hvert fly.

Vær også opmærksom på, om der er mad til barnet ombord på flyet, hvis i andre har bestilt, eller om i selv skal medbringe mad til den lille.

Skal i have klapvogn eller barnevogn med ? Hos mange selsskaber må man gratis medbringe en vogn til børn under 2 år. De skal tjekkes ind som stor bagage. Lej en Airshell  (book hjemmefra), hvis du vil være sikker på at vognen overlever den hårdhændede behandling, den kan blive udsat for i lufthavnene. De fleste selskaber dækker kun skader på vognen, hvis den har været i Airshell.

Rigtig god rejse – Kom endelig med jeres gode flyve råd i kommetarfeltet.

/Minigo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Relaterede blogindlæg

Blog Kategorier