Ideer til dåbsgaver

Den helt rigtige gave, til dåben eller navngivningen. Den kan være rigtig svær at finde.

Personligt synes jeg at nogle de bedste dåbsgaver er dem, der kan følge barnet længe – men de allerbedste er dem, hvori der er lagt tanke og kærlighed til det lille ny menneske, for er der det, så er det næsten ligegyldigt, hvad der gemmer sig under gavepapiret.

Her finder du en guide med dåbs/navngivnings gaver:

Bøger, Klassikeren der er  en guldgave til både piger og drenge, det er noget der kan følge barnet i mange mange år og det er noget man kan samles om og tage på eventyr i.

Jeg er vild med samlinger, smukke store bøger, der kan stå fremme.

De samlede eventyr om Peter Kanin og hans venner finder du her. Det er en smuk bog med fine historier om den lille kanin.

En anden samling jeg har forelsket mig i, er denne – En komplet samling af Peter Plys historier og digte, den er så fin, og vil pynte på ethvert børneværelse.

Og så er der jo klassikeren over dem alle: H C Andersens eventyr. Eventyrerne fås i utallige samlinger, men vær opmærksom på, at de med originaltekst kan være svære at læse og forstå, for små børn. Du finder en eventyrbog for børn med 11 elskede eventyr her.

bøger

Figurer i træ er også en utrolig lækker gave at få – de pynter på børneværelset, og de kan følge barnet hele livet.

Personlig er jeg glad for dansk design, de tidsløse figurer, i god kvalitet, skal nok gøre lykke hos både forældre og barn.

Hos brandet Lucie Kaas finder du både den lille søde fugl og elefant – de er fantastiske, de er til at betale, og så har de lige præcist det der lidt barnlige udtryk, som børn elsker og voksne ikke kan stå for.

Og se lige denne fantastiske pingvin fra OYOY, der skiller sig lidt ud med de seje læderdetaljer, den vil uden tvivl smelte mange børnehjerter.

Mastodonten på træfigurmarkedet må uden tvivl være Kaj Bojesen, også her finder du gennemført og lækkert design, men til lidt højere priser. Du finder en masse forskellige smukke dyr i træ, men du finder også garderne, der med sikkerhed vil vække glæde hos de små drenge.

Til både piger og drenge er flag og sparebøsser en rigtig god ide – og det er fantastisk at få dem indgraveret. Og det er en rigtig god ide, at give et gavekort med til indgravering, istedet for at få det gjort. Det er klassiske gaver, og dåbsbarnet kan risikere at stå med syv indgraverede sparebøsser (og så mange lommepenge bliver det nok alligevel ikke til).

Rigtig mange børn og forældre ønsker sig også Bobles tumleting.

Til pigerne kan det være noget helt særligt med smykker. Mange ønsker sig Dagmarkors.

Dagmarkorset på billedet, fik min datter i dåbsgave af hendes mormor, der fik det i dåbsgave af hendes Gudmor.

De fleste guldsmede har et stort udvalg i smykker til små børn. Et alternativ til de klassiske smykker, er et Love Tag fra Jane Kønig med barnets forbogstav.
2cbd1bb2-cba9-4d32-87af-d1022d084280
I den lidt mere praktiske ende af gaveskalaen, finder vi sengetøj. Overvej om det skal være Junior sengetøj frem fra baby – Det har en lidt længere levetid. Se stort udvalg af sengetøj her.

Spisestel til den lille er også en klassiker – her handler det om smag på flere måder. Er man til det lidt mere enkle er det lækre stel fra Designletters et sikkert hit.

Det var nogle bud på, hvordan du forkæler dåbsbarn og forældre på den store dag – Har du andre gode bud? Du er velkommen til at kommentere 🙂

/Minigo
Indlægget indeholder affiliatelinks  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Relaterede blogindlæg

Blog Kategorier